Directioneaza 20% din impozitul pe profit

Daca citesti aceste randuri cel mai probabil esti reprezentatul unei firme si ai dori sa te implici prin firma ta in ajutorarea copiilor cu autism.

CUM POTI AJUTA PRIN FIRMA

Poți sponsoriza Asociația SPRO (Speranță pentru România) conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în cazul în care reprezinți o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în cazul în care reprezinți o microîntreprindere. Acest lucru se poate face până la data de 31.12.2021, pe baza unui contract de sponsorizare, după cum urmează:

  • Dacă ești o societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.
  • Dacă ești o microîntreprindere, poți sponsoriza Asociația SPRO (Speranță pentru România), potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Avem rugămintea să ai în vedere și în trimestrele următoare.

DIRECTIONEAZA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT 

Totul este foarte simplu! Iti calculezi suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, se incheie un contract de sponsorizare cu asociatia umanitara SPRO (Speranta pentru Romania) si cheltuielile sunt deductibile.

PETRU CINE DORESTI SA DIRECTIONEZI CEI 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT?

Ai doua posibilitati:

1. DONEAZA PENTRU UN CAZ SPECIFIC

– Alege un caz cu autism de pe site-ul nostru pentru care doresti sa directionezi cei 20% din impozitul pe profit; Daca nu vei face lucrul acesta banii oricum vor ajunge la stat;

– Mergi pe www.sperantapentruautism.ro si alege un caz dintre cele care nu au afisat statusul ,,Finalizat”;

– Click pe butonul ,,Doneaza”, ti se vor deschide mai multe modalitati de donatie, click pe ,,Donez prin firma”;

– Ti se va deschide modalitatea de donatie prin firma: ,,Doresc sa donez fonduri”;

Va trebui sa completezi datele firmei si in mod automat ti se va genera contractul de sponsorizare, pe care il vei putea descarca imediat in format PDF, dar il vei primi in mod automat si pe email;

– Contractul de sponsorizare este gata stampilat de catre noi, deci vei putea face donatia cat mai repede;

Dupa efectuarea donatiei noi vom confirma primirea ei in contul nostru. Dupa confirmare, numele firmei si suma donata va fi afisata in ,,lista de donatori” de pe pagina cazului cat si in lista de donatori persoane juridice;

Suma donata se va aduna in zona de statistici a sumelor donate de pe pagina cazului, cat si pe home page in zona de statistici generale cu sumele sau bunurile donate;

Imediat dupa aceea, va vom trimite prin curier doua exemplare din contract semnate in original, iar dvs va trebui sa ne inapoiati un contract semnat in original;

La finalul campaniei, veti primi un raport scris si video despre modul in care a fost folosita donatia dvs, cat si materiale video cu beneficiarul si marturia lui despre felul in care a fost ajutat.

2. DONEAZA PENTRU ACTIVITATI SI CAZURI CU AUTISM

Daca doresti, poti dona prin firma fara a avea un destinatar anume pentru donatie.

In acest caz, donatia ta va fi redirectionata la alegerea asociatiei catre un caz  sau activitate cu caracter umanitar in care este implicata asociatia noastra.

In acest sens, GENEREAZA CONTRACTUL AICI 

DE CE SA DONEZI PRIN FIRMA PENTRU ASOCIATIA NOASTRA UMANITARA?

– Iti oferim 100% transparenta maxima in folosirea donatiei tale.

Pe site-ul nostru vei gasi toate informatiile actualizate despre donatia ta si despre beneficiarul pe care l-ai ajutat. De asemenea, poti participa alaturi de noi in campaniile de ajutor direct acasa la beneficiari.

– Donatia este deductibila din impozitul tau pe profit;

– Putem promova si mediatiza asocierea imaginii firmei tale cu implicarea ei in activitati cu caracter de ajutor umanitar. In felul acesta, firma ta va primi un aport in plusla imaginea ei;

– Satisfactia ta sufleteasca va fi enorma, stiind ca ai contribuit intr-o masura mai mica sau mai mare la ajutorarea unui copil cu autism.

CE SPUNE LEGEA

Iata un extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p): “(…) contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3‰ (la mie) din cifra de afaceri;

2. 20% (la sută) din impozitul pe profit datorat.”

Exemplu de calcul:

Cifra de Afaceri (total venituri) = 100.000 lei

Cheltuieli = 80.000 lei

__________________________________________

Profit impozabil = 20.000 lei

Impozitul aferent acestui profit (16%) = 3.200 lei

Se poate redirecţiona din impozit suma cea mai mică dintre:

3‰ din CA = 300 lei

20% din impozit = 3.200 lei

Deci, în acest caz, se poate deduce din impozit o sponsorizare de până la 300 lei.

În contabilitatea firmei, sponsorizarea va apărea astfel:

CA (total venituri)= 100.000 lei

Cheltuieli (incl. sponsorizarea) = 80.300 lei

___________________________________________

Profit impozabil = 19.700 + 300 (sponsorizarea) = 20.000 lei

Impozitul aferent acestui profit (16%) = 3.200 lei

Din acest impozit se scad cei 300 lei, acordaţi prin sponsorizare, şi se virează la stat 2.900 lei.

Sponsorizarea este o cheltuială nedeductibilă, nu i se aplică impozit de 16%.  Sponsorizarea este deductibilă din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal (3‰ din Cifra de Afaceri şi 20% din impozit).

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la:

Email: infosperanta@gmail.com

Telefon: 0749.402.098

© Asociatia SPRO (Speranta pentru Romania) 2024