Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit pentru ajutorarea copiilor cu autism

  Date personale  Adresa de domiciliu (asa cum apare in documentul de identitate)


  Perioada redirectionarii
  Un anDoi Ani

  Semnatura olograf

  (Semneaza aici olograf / de mana cat mai centrat vertical pentru o incadrare buna. Foloseste mouse-ul sau touch-ul pe telefon sau tableta.)

  [signature signature class:signature-box class:wpcf7-signature-box clear "Sterge"]

   

   

  Data limita pentru depunerea formularelor este de 25 mai 2024

  Orice contribuabil poate redirectiona acum  3,5% din impozitul pe venit, pe care il plateste statului, catre o asociatie umanitara sau orice alt ONG (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). In felul acesta dvs hotarati modul in care se va cheltui o parte din impozitul dvs.

  Redirectioneaza 3,5% din impozitul tau pe venit pentru copiii cu autism

  Primele semne ale autismului - la ce ar trebui să fie părinții atenți  Dorinta noastra cea mai mare este sa ajutam cat mai multi copii cu autism. Toti dintre ei au nevoie de numeroase sedinte de terapie. Cei mai multi dintre parinti nu au posibilitati financiare pentru aceste terapii, iar in disperarea si dragostea lor de parinti isi vand locuintele, lucrurile din casa, apeleaza la prieteni, rude sau asociatii umanitare care sa le ajute copiii. Oferiti-ne placerea si ocazia sa fim alaturi de acesti copii cu autism! NU VA COSTA NIMIC sa directionati 3,5 % din impozitul dvs pe venit catre asociatia noastra, pentru a face posibila ajutorarea a cat mai multor copii cu autism.

  DESCARCA AICI FORMULARUL CARE TI SE POTRIVESTE

  CUM SE POATE REDIRECTIONA 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT? 

  Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit datorat statului este o ocazie buna sa profitati de posibilitatea oferita de lege pentru a sprijini copiii cu autism.

  Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit  datorat statului se realizeaza foarte usor, prin simpla completare a cererii 230 (privind destinatia sumei reprezentând pâna la 3,5% din impozitul pe venitul anual). Completati cu datele dumneavoastra personale prima parte a documentului si trimiteti cererea la directia locala de finante.

  Daca realizati venituri din alte surse pe langa salariu, la declaratia nr. 200 privind veniturile speciale, pe care oricum o depuneti la Administratiile Financiare, la punctul III, subpunctul 2, completati în felul urmator:

  (daca veti descarca formularul de pe site-ul nostru, vezi mai sus ,,Descarca”, toate datele asociatiei noastre sunt completate, trebuie sa mai completati doar datele dvs).

  Denumire entitate nonprofit: Asociatia SPRO (Speranta pentru Romania)

  Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofi: 41026636

  Cont bancar (IBAN): RO16RNCB0015163548220001

  Ne-am bucura daca ati participa impreuna cu noi la desfasurarea proiectelor pe care dvs le sponsorizati in acest sens.

  Daca aveti nelamuriri sau alte intrebari, va rugam sa ne contactati la adresa de email: infosperanta@gmail.com, sau tel: 0766 365 833 sau 0749 402 098

  Aceste donații vor intra în fondul de rulment al asociației din care se directionează, în avans, atunci când e nevoie, către cazurile cu urgențe medicale.

  CE TREBUIE SA FACETI?

  Pasul 1. Alegeti un domeniu din cele de mai sus in care asociatia noastra umanitara este implicata catre care vreti sa redirectionati 3,5% din impozitul dvs.

  – Redirectionarea a 3,5% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

  – Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

  Pasul 2 Descarcati formularul 230 (pentru persoane fizice pentru impozitul pe venit din salariu). Pe formular gasiti deja completate datele asociatiei noastre cu urmatoarele informatii:

  Numele organizatiei: Asociatia SPRO (Speranta pentru Romania)

  – Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 41026636

  Contul organizatiei in format IBAN: RO16RNCB0015163548220001 deschis la BCR

  Pasul 3. Completati datele dvs pe formularul 230 (punctul I). Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare redirectionarii a 3,5% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. De asemeni completati, daca este cazul, si Anexa, apoi le depuneti impreuna sa ANAF, personal, prin posta sau electronic. Pentru mai multe detalii aveti in formular si instructiunile de completare.

  Pasul 4. Trimiteti prin posta sau mergeti personal cu formularul / declaratia completata la administratia financiara de care apartineti. Termenul limita este 31 mai 2020!

  In felul acesta v-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la ajutorarea copiilor cu autism. Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre asociatia noastra umanitara.

  Pasul 5. Abonati-va pe site-ul nostru www.sperantapentruautism.ro si/sau urmariti regulat activitatile, programele, cazurile si proiectele noastre umanitare in care ne implicam. Toata activitatea noastra va fi prezentata video special pentru dvs. Ganditi-va ca tot ceea ce veti vedea ca facem, fiecare copil cu autism ajutat, este ajutat si datorita dvs! Din acest motiv, va multumim in avans ca sunteti partenerii nostri in aceste actiuni de ajutor umanitar.

  DETALII IMPORTANTE

  1. Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit nu se poate face catre un caz anume. Formularul pe care il veti completa, nu va permite alegerea unui caz sau proiect;

  2. Fondurile din redirectionarea a 3,5% din impozitul dvs pe venit, vor fi disponibile in contul nostru la cateva luni distanta, cand administratiile fiscale locale ne vor trimite aceste fonduri.

  3. Astfel, contribuabilul care redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit catre asociatia umanitara SPRO (Speranta pentru Romania), in mod implicit este de acord ca asociatia sa directioneze aceste fonduri la propria alegere;

  4. Directionarea acestor sume se va face in felul urmator:

  a. Prioritatea asociatiei este sa directioneze aceste sume catre cazurile copiilor cu autism care au nevoie de ajutor. Aceste fonduri se vor directiona in mod special catre acele cazuri care nu reusesc sa stranga in timp util fondurile necesare pentru tratament sau terapii;

  b. In functie de situatie, asociatia poate hotarî ca aceste fonduri sa fie directionate catre fondul de rulment, sau catre oricare alte activitati, investitii sau proiecte in care este implicata asociatia;

  c. Prin directionarea a 3,5% din impozitul pe venit, donatorul acorda increderea, responsabilitatea si dreptul ca asociatia sa aleaga, in functie de situatia data, directionarea cat mai eficienta a acestor fonduri, catre cazuri umanitare, fondul de rulment, activitati de orice fel, proiecte, investitii etc, in care este implicata asociatia.

  Cu respect

  Asociatia SPRO (Speranta pentru Romania)

  www.sperantapentruautism.ro

  Telefon: 0749.402.098

  © Asociatia SPRO (Speranta pentru Romania) 2024