Povestea noastra a inceput in 2007….

Intr-o anumita imprejurare in vara anului 2007 am vizitat satele din jurul orasului Oravita, jud. Caras Severin. Acolo am descoperit cateva familii de batrani foarte sarace care aveau nevoie de alimente, pentru ca aveau pensii atat de mici incat abia le ajungeau banii pentru medicamente. Asa ca, m-am dus la magazin si acum cumparat alimente, am facut cateva pachete si le-am daruit acestor familii nevoiase de batrani.

Nu va pot explica in cuvinte bucuria de pe fetele acestor batrani, cand au vazut ca un tanar necunoscut le ofera alimente fara sa ceara nimic in schimb. Nu va pot explica in cuvinte multumirea si implinirea sufleteasca pe care am simtit-o atunci cand le-am facut aceasta bucurie acestor batrani.

Le-am povestit si prietenilor mei ceea ce am experimentat iar unii dintre ei au cumparat alimente pe care mi le-au dat pentru a le oferi acestor batrani. La urmatoarea vizita in zona, impreuna cu niste prieteni am pregatit o masa calda si am mers la fiecare din acesti batrani acasa si le-am adus de mancare. Ocaziile de ajutor s-au imultit iar unii din prietenii mei au vrut sa vina cu mine personal la acesti batrani.

Pe parcurs am gasit si alte familii sarace, am descoperit si alte nevoi de acoperit. De exemplu, unii aveau nevoie de medicamente, altii de o soba de foc, altii iarna nu aveau cu ce sa isi cumpere lemne de foc. In acest context am fost nevoit sa apelez la cercul meu mai larg de prieteni, prezentandu-le nevoile si rugandu-i sa participe personal alaturi de mine in ajutorarea acestor oameni saraci.

Actiunile s-au inmultit si diversificat din 2007 pana in 2009. Nevoile erau atat de mari si atat de multe incat nu mai puteam apela in mod repetat la ajutorul cercului meu de prieteni. La sugestia prietenilor, in toamna anului 2009 am infintat asociatia umanitara ,,Misiunea Speranta pentru Romania” iar la inceputul anului 2010 am lansat site-ul www.sperantapentruromania.ro

Niciodata nu mi-am propus si nu am crezut ca voi continua aceste activitati caritabile si ca acestea vor creste an de an si ca se vor diversifica atat de mult. Iar daca am ajuns pana aici, am reusit lucrul acesta in mod special datorita sponsorilor si donatorilor care au contribuit in ajutorarea celor nevoiasi prin intermediul asociatiei noastre umanitare.

Imi doresc sa continuam aceasta colaborare impreuna cu dvs, pentru ca impreuna sa putem salva cat mai multi copii bolnavi de cancer, lecemie si sa schimbam in bine cat mai multe destine.

Cu respect

Negoiescu Samuel

Presedinte SPRO

© Asociatia SPRO (Speranta pentru Romania) 2024